بیانیه آغاز به کار جنبش مقاومت در جنگ ارزی
3ـ جنگ ارزی
«جنگ ارزی» پدیدهای است که در یک قرن گذشته با توسعهی اصول علم اقتصاد، به شکل سازمانیافته و رسمی توسط کشورها و دولتها رقم خورده است. هدف از ایجاد جنگ ارزی، افزایش سودآوری از طریق کاهش نرخ برابری ارز کشور خود، آنگاه افزایش صادرات به کشور مقابل است؛ اما در عمل، به از بین رفتن «ارزش پول» در کشور خود و کشور مقابل میانجامد.
«جنگ ارزی»، بیانکننده فرآیند مخوفترین جنگ معاصر، یعنی نبرد پولها با یکدیگر است و تسلیحات آن مانند تسلیحات کشتارجمعی به نابودی زیرساخت اقتصادی و نسلکشی از ملتها میانجامد؛ تورم سرسامآور، فقر، بیکاری، ورشکستگی و… از نشانههای وقوع جنگ ارزی در کشور خودی و کشور دشمن هستند.
2ـ جنگ اقتصادی
«جنگ اقتصادی» یکی از ارکان مهم در روابط بین کشورها است که در سالیان دور در قالب «جنگ تجاری» و با ممنوعیت ورود و خروج کالا از کشورهای دیگر جریان داشته است. اما اکنون با توسعهی علم اقتصاد و همچنین، پیچیده شدن ابزارها و نهادهای اقتصادی، این جنگ نیز ماهیت ویژهای پیدا کرده است؛ بهگونهای که در ساختار قدرت کشورها بهعنوان یک ابزار اعمال سلطه در دستور کار قرار دارد و در استراتژیهای امنیت ملی مورد توجه ویژه است. هدف غایی از جنگ اقتصادی، نابودی بنیاد قدرت یک کشور و تغییر نظام سیاسی از طریق نابود کردن «ارزش پول» آن کشور است. این نوع از جنگ، واجد لایهها و ارکان مختلف است که یکی از مهمترین ابعاد آن، فرآیند «جنگ ارزی» است.
1ـ پیچیدهترین پدیدهی دوران مدرن
محیط تنفس مردم جهان روزی با بوی باروت و خون مأنوس بود؛ روزهای جنگ جهانی اول و دوم و قبلتر از آن یعنی جنگهای مذهبی، قبیلهای و بینتمدنی در اروپا و دیگر کشورهای جهان. این فضا هنوز هم در شامهی جهانیان قابل استشمام است؛ اما در عصر حاضر آنچه که زمینه را برای ایجاد چنین فجایعی فراهم میکند واقعهی پیچیدهای است که هنوز ملت ایران با آن آشنا نیستند و سایهی آن را حس نمیکنند؛ این پدیده فاجعهی «جنگ اقتصادی» است. به تعبیر اندیشمندان نظامی، «جنگ» پیچیدهترین پدیده در تاریخ بشریت است؛ با همین نگاه و با ماهیت ویژهای که «اکانومی یا اقتصاد» در جهان مدرن پیدا کرده است، میتوان پیچیدهترین پدیدهی دوران حاضر را «جنگ اقتصادی» عنوان کرد.
5ـ جنبش مقاومت در جنگ ارزی
این جنبش در فاز نخست خود به دنبال مطالعه و تبیین این فرآیند پیچیده است تا در تفکیک بین «جنگ اقتصادی» و «جنگ ارزی»، در دو سطح خواص این حوزه و عموم مردم، جوانب آن را اطلاعرسانی کند. سپس در فاز بعدی به چگونگی عملکرد مردم و مسئولان کشور در مقاومت نسبت به این پدیدهی خانمانسوز بپردازد.
یکی از اهداف جنبش، تولید دانش تخصصی این حوزه در چهارچوب «اقتصاد استراتژیک» است که نحوه جنگ و دفاع در این محیط پیچیده روشن شود و دانش بومی در نحوهی مواجهه با دشمن خارجی به دست آید.
4ـ مواجههی جمهوری اسلامی ایران
امام خامنهای حفظه الله چندین بار در 20 سال گذشته نسبت به وقوع «جنگ اقتصادی» و «محاصرهی اقتصادی» علیه ایران هشدار دادهاند؛ اما برای نخستین مرتبه در 28 شهریور 1395 در دیدار با فرماندهان سپاه پاسداران به «جادوی مالی و پولی دشمن» اشاره کردند. این جادوی مالی و پولی اتفاقی است که توسط ترکیب ابزارهای سیاست و علم اقتصاد در فرآیند «جنگ مالی» و «جنگ ارزی» علیه یک کشور میتواند رقم بخورد.
این اتفاق در سالهای 91ـ1390 توسط آمریکا علیه ایران انجام شد، و آمریکا توانست طی یک جنگ مالی گسترده که از ابزارهایی چون «محاصره اقتصادی» و «جنگ ارزی» نیز بهره میبرد، طی چند روز بیش از 40 درصد از ارزش ریال ایران را نابود و تورم گستردهای را به ساختار اقتصاد ما تزریق کند.
اگر مردم و مسئولین بتوانند اقتصاد مقاومتی را به معنای واقعی محقق و کشور را از «جادوی پولی و مالی» دشمن خلاص کنند و «ارزش و آقایی دلار» را در زندگی اقتصادی بشکنند، کشورهای دیگر را نیز نجات داده و برای آنها الگو خواهند شد.
28 شهریور 1395
تحریمها از قبل بود، منتها این تحریمها از حدود زمستان سال ۹۰ تا امروز، تبدیل شده به «جنگ اقتصادی»، دیگر اسم آن تحریم هدفمند نیست، یک «جنگ تمامعیار اقتصادی» است که متوجه ملت ما است. علت آن هم، نه مسئلهی هستهای است، نه مسئلهی حقوق بشر است، نه مسائل دیگری از این قبیل است؛ علت آن را خود آنها هم میدانند، ما هم میدانیم؛ علت، استقلالخواهی ملت ایران است؛ علت، داشتن یک حرف نو بر پایهی مبانی اسلام است که برای کشورهای دیگر و ملتهای مسلمان الگو خواهد شد.
20 اسفند 1391
مطالبات جنبش برای پیشگیری از جنگ ارزی و جنگ اقتصادی
مطالبه و توصیهی جنبش در فاز نخست، در مواجهه با مسئولین این حوزه است؛ یعنی رئیس و تمام نمایندگان مجلس، رئیس دولت و وزرای اقتصاد و امور دارایی، کار و رفاه اجتماعی، جهاد کشاورزی، نفت، صنعت، معدن و تجارت، رؤسای بانک مرکزی و سازمان بورس اوراق بهادار.
رؤسای تمام این مجموعهها و معاونتها و مدیریتهای مربوط به آنها در حوزههای پول، ارز، اشتغال، تولید، صادرات و واردات باید برای پیشگیری از «جنگ ارزی» و «جنگ اقتصادی» دشمن نسبت به موارد ذیل اهتمام داشته باشند و در اولویت نخست کاری و تصمیمگیری مجموعههای خود قرار دهند:
- کاهش هر چه بیشتر وابستگی اقتصاد کشور به دلار
- کاهش هرچه بیشتر وابستگی به سرمایهگذاری خارجی
- عدم خلق نقدینگی و خلق اعتبار توسط بانک مرکزی
- جلوگیری از کاهش نرخ برابری ریال در نسبت با ارز سایر کشورها
- تغییر پشتوانه پول ملی از دلار، بدهی و اعتبار به پدیدههای واجد ارزش ذاتی
- افزایش پیمانهای دوجانبه پولی
- افزایش صادرات منطقهای
- افزایش توان تولید داخلی بر اساس تقویت زیرساختهای تولیدی
- افزایش صادرات براساس افزایش کیفیت محصولات و خدمات نه براساس کاهش ارزش پول ملی
- ارتقاء جایگاه ریال بهعنوان پول طراز و باپشتوانه در بین کشورهای اسلامی
شعار جنبش
مأموریت ما بررسی و بیان جنگ ارزی دشمن، تشریح شکستن ارزش و آقایی دلار و تبیین پول طراز در تمدن نوین اسلامی است.
ریال ایران باید بتواند در نسبت با ارز کشورهای دیگر مبنای مبادلات جهانی شود.
سلام و درود فراوان خدمت استاد عباسی عزیزم و برو بکس دور و برش
دوستون دارم ، عاشقانه آثار شما رو دنبال میکنم و تا حد توان در تمام کمپین های شما عضو هستم . دوران سخت اقتصادی برای تولید و صنعت و مردم در ایران الان هست ، به لطف پروردگار با اشارت های امام زمان و رهبر و البته نظر اقتصاددانان پایکار راه حل های شناخته و عنوان شده کاربردی به نظر میرسه اما هیهات از اراده و همت مسئولین مربوطه .